Fjällfil är inte vad den har varit

Uppdaterad
Trevlighetsfras….t.ex. Hej och tack för att du tar kontakt med oss. Tråkigt att du fått en produkt som inte har den karaktäristiska smaken/spritsigheten.
Vi har alltid högpastöriserat mjölken till fjällfil. Mjölk som ska användas till fermenterade produkter, till exempel fil och yoghurt, upphettas oftast till en högre temperatur under lång tid (högpastörisering). Förutom att det ger en säker produkt bidrar högpastöriseringen bland annat till en tjockare och glansigare produkt.
Eftersom Fjällfil produceras med naturliga råvaror och det handlar om fermentering (mjölksyrabakterier som ska växa till), så kan det förekomma vissa naturliga variationer. Men den karaktäristiska smaken/spritisgheten ska finnas där, särskilt när förpackningen är nyöppnad. När förpackningen har öppnats och varit öppen en tid, så minskar spritsigheten. Om du kan informera oss om bäst före-dag och helst klockslag (märkningen på förpackningen) samt om du upplevde att smaken/spritsigheten var borta redan när förpackningen var nyöppnad eller om det var först efter flera dagar, så kan vi titta tillbaka i våra protokoll från tillverkningen och från vår sensoriska bedömning och se om vi hittar något som är annorlunda.
warning Created with Sketch.