Västerbottensost® gourmetbit 165g
Västerbottensost® gourmetbit är den perfekta biten till ostbrickan och står sig väl mot andra delikatessostar från Sydeuropa. Västerbottensost® är en grynpipig hårdost av norrländsk komjölk, den har en karaktäristisk, fyllig smak och en lagringstid om minst 14 månader. Osten kan även ha inslag av små kristaller och visar på ostens långa lagringstid. Biten är kantfri – klar att servera! Prova gärna till ostbrickan tillsammans med en hjortronchutney eller annan lite sötare marmelad. Osten är tillverkad ända sedan 1872 och sedan 1990 är Västerbottensost® Kunglig Hovleverantör och har serverats på många kungliga tillställningar och Nobelmiddagen. Västerbottensost® är helt enkelt en unik bit av svensk mathistoria.
Näringsämne | Enhet | RDI |
Energi | 1650kJ/390kcal |
|
|
Fett | 33 g |
|
varav mättat fett | 21 g |
|
Kolhydrat | 0 g |
|
varav sockerarter | 0 g |
|
Protein | 24 g |
|
Salt | 1,2 g |
|
Kalcium | 680 mg | (85%) |
Västerbottensost® 450g
Västerbottensost® är en svensk grynpipig hårdost gjord på norrländsk komjölk och tillverkad vid det lilla mejeriet i Burträsk i Västerbotten. Den har en karaktäristisk, fyllig smak och en lagringstid om minst 14 månader. Älskad till såväl smörgåsen som riven i matlagningen till paj, tacos eller gratäng. Även utmärkt på ostbricka! Osten är tillverkad ända sedan 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade det hemliga receptet. Sedan 1990 är Västerbottensost® Kunglig Hovleverantör och har serverats på många kungliga tillställningar och Nobelmiddagen. Västerbottensost® är helt enkelt en unik bit av svensk mathistoria.
Näringsämne | Enhet | RDI |
Energi | 1650kJ/390kcal |
|
|
Fett | 33 g |
|
varav mättat fett | 21 g |
|
Kolhydrat | 0 g |
|
varav sockerarter | 0 g |
|
Protein | 24 g |
|
Salt | 1,2 g |
|
Kalcium | 680 mg | (85%) |
Västerbottensost® mittbit ca 1kg
Av varje helost på 18 kilo blir det endast två mittbitar, vår allra finaste bit, när osten delas. Med sin fylliga, karaktäristiska smak är den perfekt till helgen, för fester och högtider. Servera den rumstempererad på buffé, eller skär den i bitar till ostbricka.
Västerbottensost® är en grynpipig, smakrik, hårdost av norrländsk komjölk. Osten lagras i minst 14 månader för att uppnå sin unika smak. I mittbiten kan du ibland märka av knastriga, vita kristaller, då vet du att osten lagrats länge! Osten är tillverkad ända sedan 1872 och kan bara tillverkas vid det lilla mejeriet i Burträsk. Västerbottensost® är Kunglig Hovleverantör och en unik bit av svensk mathistoria.
Näringsämne | Enhet | RDI |
Energi | 1650kJ/390kcal |
|
|
Fett | 33 g |
|
varav mättat fett | 21 g |
|
Kolhydrat | 0 g |
|
varav sockerarter | 0 g |
|
Protein | 24 g |
|
Salt | 1,2 g |
|
Kalcium | 680 mg | (85%) |
Västerbottensost® riven 24 mån 120g
Riven Västerbottensost® 24 månader är kökets allra bästa vän! Med sin långa lagringstid och unika smak lyfter den dina pasta- och pizzarätter eller helgens tacomiddagar. Riven 24 månader är även självklar till pajfavoriten; Västerbottensostpaj. Osten går utmärkt att frysa. Västerbottensost® är en svensk grynpipig hårdost gjord på norrländsk komjölk och tillverkad vid det lilla mejeriet i Burträsk i Västerbotten. Den har en karaktäristisk, fyllig smak. Osten är tillverkad ända sedan 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade det hemliga receptet.
Näringsämne | Enhet | RDI |
Energi | 1650kJ/390kcal |
|
|
Fett | 32 g |
|
varav mättat fett | 20 g |
|
Kolhydrat | 2,6 g |
|
varav sockerarter | 0 g |
|
Protein | 23 g |
|
Salt | 1,2 g |
|
Kalcium | 660 mg | (83%) |
Västerbottensost® riven 150g
Riven Västerbottensost® är kökets bästa vän! Lyfter alla pasta- och pizzarätter eller tacomiddagar. Självklar till pajfavoriten; Västerbottensostpaj om tiden inte räcker till för att riva själv. Går utmärkt att frysa. Västerbottensost® är en svensk grynpipig hårdost gjord på norrländsk komjölk och tillverkad vid det lilla mejeriet i Burträsk i Västerbotten. Den har en karaktäristisk, fyllig smak och en lagringstid om minst 14 månader. Osten är tillverkad ända sedan 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade det hemliga receptet.
Näringsämne | Enhet | RDI |
Energi | 1650kJ/390kcal |
|
|
Fett | 32 g |
|
varav mättat fett | 20 g |
|
Kolhydrat | 2,6 g |
|
varav sockerarter | 0 g |
|
Protein | 23 g |
|
Salt | 1,2 g |
|
Kalcium | 660 mg | (83%) |