2024-04-19 Stötta Norrmejerier efter cyberangrepp

Uppdaterad

FAQ gällande Norrmejeriers kampanj


Varför går ni ut med en kampanj just nu?

Vi ser behovet att förmedla för alla norrlänningar hur viktigt det är att förbli lojala och välja våra produkter i butik trots senaste veckans cyberangrepp på vår produktionsanläggning i Umeå. Genom att uppmana till att välja norrländska varor i mejerihyllan så ser vi en möjlighet att begränsa konsekvenserna av angreppet och stötta våra ägare – de norrländska mjölkbönderna.


Var kommer kampanjen att visas?

Vi kommer att uppmana till att man ska välja Norrmejeriers produkter i våra egna kanaler såsom på Facebook och Instagram. Vi har även valt att göra en digital annons som går i VK och Norran med samma uppmaning.


Men innebär inte detta att ni kommer ha brist på produkter i hyllorna?

Vi kommer med stor sannolikhet att ha brist på vissa varor, specifikt de som produceras i Umeå. Men genom att välja andra mejerivaror från Norrmejerier så stöttar man våra mjölkbönder. Budskapet vi vill förmedla handlar mer om att förbli lojala och då kanske byta ut yoghurt mot fil om det är så att yoghurten skulle ta slut på hyllan.


Är inte detta ett sätt att försöka kapitalisera på cyberattacken?

Det som hänt både har, och påverkar oss fortsatt. Vår anläggning i Umeå är inte helt i gång och vi kan inte med säkerhet säga när så är fallet. Därför vet vi inte heller hur mycket angreppet skadat oss.


Vad vi vet är att så länge våra kunder väljer våra produkter får vi avsättning för den mjölk våra mjölkkor producerar och på så sätt stöttar vi våra mjölkbönder. Därför är det extra viktigt att just nu välja norrländskt.


Hur länge kommer kampanjen pågå?

Vår plan är att den ska pågå under helgen men det beror på när hela produktionen i Umeå kommer i gång igen. Det viktiga nu är att få ut vårt budskap kring att det aldrig varit viktigare att välja norrländskt.


----


Ni har även gått ut med ett debattinlägg och en pressrelease med uppmaning om att välja era produkter. Är inte det lite magstarkt?

Vi ser att det är viktigt att få ut budskapet kring vikten av att välja norrländskt och därigenom stötta våra norrländska bönder just nu. Många har sett de senaste dagarnas rapportering kring cyberangreppet men vet inte hur de kan stötta oss. Därför ser vi att det är viktigt att få fram hur man praktiskt kan stötta oss.


Ser ni inte att det kan misstolkas?

Vi har inget ont uppsåt och kämpar dag och natt med att få i gång vår verksamhet igen. Att då förmedla på vilket sätt man som konsument kan stötta oss och våra ägare, de norrländska mjölkbönderna, ser vi inget problem med.

warning Created with Sketch.