Varför använder ni konserveringsmedel i er ost?

Uppdaterad
Vi strävar alltid efter att kunna erbjuda säkra produkter med utmärkt kvalitet. Vi använder inte fler tillsatser än vad som är nödvändigt och självfallet endast tillsatser som är godkända av Livsmedelsverket och alltid deklarerade på förpackningen. Vi tillsätter E202 och E235 som ett skydd för att osten ska kunna lagras och långsamt få utveckla sin unika smak och konsistens i lugn och ro. Det är framförallt lagrade ostar som behöver detta skydd då de ska ligga länge i lager och risk finns för mögelangrepp. Gör vi inte det finns risk för att osten inte kan lagras till den tilltänkta osten, får mögelangrepp och blir till matsvinn. För vissa ostar har branschen klarat att justera tillverkningsprocessen så att tillsatser inte längre är nödvändiga. Vi använder bara nödvändiga tillsatser och vi följer hela tiden med i utvecklingen, inkl. ny forskning, för att värdera om det finns möjlighet att ytterligare reducera eller eliminera tillsatser i våra produkter. Alla förändringar måste bygga på säkerhet för konsument och produkt och förstås på att bibehålla den goda kvaliteten och unika smaken på osten.
warning Created with Sketch.