2025-11-17 Information om vispbarhet hos köksgrädde
Uppdaterad
Analys och resultat från laboratorium
Vårt laboratorium har testvispat både Köksgrädde och Mellangrädde.
Resultaten visar att:
Normal visptid är cirka 3 minuter för dessa produkter.
Detta ligger helt i linje med vad som kan förväntas av denna typ av grädde.
Viktig information att förmedla till konsument
Köksgrädde är idag en kylvara, vilket även gäller Mellangrädde och ESL Vispgrädde.
När produkten tidigare tillverkades i Luleå var det en UHT-behandlad produkt, vilket gav andra vispegenskaper.
Den kortare hållbarheten och kylkravet påverkar hur grädden beter sig vid vispning.
Tips till kund för bästa vispresultat
Grädden måste vara ordentligt kall före vispning.
- Rumstempererad eller ljummen grädde tar betydligt längre tid att vispa.
- För varm grädde kan även falla ihop snabbt efter att den vispats upp.